20 april 2018

ÉINDELIJK; THE SUN IS SHINING

Deze dagen is het écht mooi weer. Een paar vragen die we heel vaak krijgen. Moet je zonnebrandcrème echt ieder jaar vervangen? Hoe lang is dit product eigenlijk precies houdbaar én werkzaam? En waaraan zie je dat?

Check eerst het open pot-symbool. 

Zoals alle cosmetica, is ook een zonnebrandproduct niet onbeperkt houdbaar. Op verpakkingen vind je daarom een symbooltje van een open pot met daarin een cijfer. Dat cijfer geeft het aantal maanden weer dat een product na opening nog houdbaar is. In het geval van de zonnebrandcrème is dat 12 maanden. Over het algemeen geldt dat gesloten producten minimaal dertig maanden goed blijven.

 
Verminderde werking

De houdbaarheidsaanduiding is slechts een deel van het verhaal. Want deze aanduiding zegt vooral wat over de kans op besmetting en de stabiliteit van de crème, maar niets over de werkzaamheid van de filters. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk bij een zonnebrandproduct. Van bepaalde (chemische) filters neemt de werking na opening sterk af. En voor álle zonnebrandproducten geldt dat ze door blootstelling aan licht en hitte uiteindelijk aan werkzaamheid zullen inboeten. Daarom wordt in het algemeen aangeraden om toch ieder jaar gewoon een nieuw zonnebrandproduct te kopen. Want de kans is groot dat jouw fles flink heeft liggen ‘opwarmen’ op het strand, een terras of je balkon.
 
Tip van de Week✅
Weet je niet meer precies wanneer je je cosmeticaproduct opende? Schrijf het een volgende keer gewoon op de verpakking of in je agenda.

Heb je nog een ongeopende zonnebrandproducten op voorraad staan van vorig jaar? Dan kun je deze dus nog rustig gebruiken deze zomer. Maar hetzelfde geldt voor aangebroken flacons die eigenlijk het huis niet zijn uit geweest en altijd op kamertemperatuur bewaard zijn gebleven.

Have Sun Fun☀️👣🌴🍹

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten