4 april 2018

Een stralend wit gebit is een rijk bezit

Een mooi en gezond gebit is een visitekaartje. Als je een praatje met iemand aangaat, dan gaat je aandacht meestal als eerste uit naar het gebit van die persoon. Iemand met mooie tanden komt al snel goed verzorgd op je over.

Veel mensen hebben in hun jeugd een beugel gehad. Helaas komt het toch voor dat na een aantal jaar de stand van de tanden weer veranderd. En een ongelukje kan altijd gebeuren, denk dan bijvoorbeeld aan een ongelukkige valpartij waarbij de voortand een trauma oploopt waardoor hij verkleurt.  

Veel mensen weten niet dat dit soort problemen vrij makkelijk op te lossen zijn met behulp van facings. Een facing kan op verschillende wijze gemaakt worden - van composiet of porselein. Het is als het ware een schildje die aan de voorkant van de tanden bevestigd wordt met behulp van speciale lijm. Een facing van porselein is het duurzaamst en wordt in samenwerking met de tandtechnicus gemaakt. Alles in samenspraak met de cliënt natuurlijk - zoals de kleur en de vorm. Zelfs de stand van de tand kan gecorrigeerd worden. 

Tegenwoordig is het ook mogelijk facings te maken die direct op de eigen tanden worden gelijmd. Aangezien het hier een zeer specifieke behandeling betreft is dit niet in alle situaties mogelijk. 

Wij maken altijd eerst een afdruk van de tanden zodat wij samen met de tandtechnicus kunnen bepalen welke optie het beste past bij de stand maar ook bij de manier van dichtbijten of het aanwezig zijn van een klem of een knarsgewoonte. 

Het is zeker niet de bedoeling om zomaar aan facings te beginnen - niet elke tandarts is een voorstander! - maar wel dat deze mogelijkheid tot verbetering van het gebit aan cliënten wordt aangeboden. 

Roy Koster 

‘Ik ben van mening dat iedereen zonder schaamte moet kunnen lachen!’ 

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten