4 april 2018

Er weer fris uitzien na 30 minuten met een bovenooglidcorrectie

Er weer fris uitzien na 30 minuten met een bovenooglidcorrectie Een bovenooglidcorrectie is een kleine operatie onder plaatselijke verdoving waarbij de huid van het bovenooglid verwijderd wordt. Doordat je een overschot aan huid hebt van je bovenoogleden, kun je klachten krijgen van hoofdpijn, vermoeide, zware of branderige ogen.

Soms is er een dusdanig overschot dat je blikveld beperkt wordt. Ook kan het zijn dat het teveel aan huid je gewoon stoort, zonder dat je bovengenoemde klachten hebt. Ook de stand van de wenkbrauwen beïnvloedt het huidoverschot van de bovenoogleden. Soms is het daarom noodzakelijk een ooglidcorrectie te combineren met de wenkbrauwlift.

Het is belangrijk dat een deskundig arts, plastisch chirurg je opereert. Er mag niet te veel huid verwijderd worden en je blik/oogopslag mag niet veranderen. Als men te veel huid weghaalt kunnen je ogen niet meer goed sluiten waardoor je geïrriteerde, rood doorlopen ogen krijgt waarvoor je lange tijd oogdruppels en oogzalf moet gebruiken.

De procedure houdt in: het aantekenen van het huidoverschot, kleine prikjes met plaatselijke verdoving en het verwijderen van het huidoverschot met een apparaatje om bloedvaatjes dicht te branden en de spier rond je oog ook waardoor de arcadeboog weer mooi terugkomt. Vervolgens wordt gehecht en na een week gaat de doorlopende draad eruit.

Belangrijk is na de operatie gedurende twee dagen goed te koelen en zeven dagen niet te bukken.

Het is mogelijk in de Velthuiskliniek in Eindhoven als in het Anna Ziekenhuis in Geldrop de bovenooglidcorrectie via de zorgverzekeraar aan te vragen. Je hebt dan een verwijzing van je huisarts nodig. De indicatie voor vergoeding is het bedekt zijn van de pupil voor 50 procent.

Vergeet niet dat een cosmetisch arts geen plastisch chirurg is maar een basisarts dus geen gespecialiseerde opleiding voor een bovenooglidcorrectie heeft gehad, zo ook een huisarts niet.

Esther Mesters,

Plastisch chirurg - Velthuis kliniek Eindhoven en St. Anna ziekenhuis te Geldrop

Aandachtsgebieden van Esther Mesters: Aangezicht: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie, endoscopische wenkbrauwlift en lokale wenkbrauwlift en face- en halslift, afstaande oorcorrecties. Borsten: Borstvergroting, borstverkleining, borstlifting, tubulaire borstcorrecties, reconstructies van de borst na borstkanker en borstvorming bij mannen.

‘Vergeet niet dat een cosmetisch arts geen plastisch chirurg is’

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten