10 januari 2018

Evolutie van iconische lipstick: Rouge Dior Liquid & Rouge Dior Double Rouge

Heeft er ooit iemand beweerd dat je een iconische lipstick niet mag veranderen? Dior zeker niet. Sterker nog, Dior evolueert haar Rouge Dior lipsticks al sinds de introductie in 1953. Vandaag zien we een nieuwe Rouge Dior met twee niet eerder geziene applicatiewijzen; Rouge Dior Liquid, de eerste inktformule van Dior in couturekleuren, en Rouge Dior Double Rouge, de eerste Dior lipstick met een mat metallic effect. Een gewaagd dubbelspel voor de lippen, ontwikkeld door creatief directeur Peter Philips.

Rouge Dior Liquid


Rouge Dior Liquid is de eerste vloeibare Rouge Dior formule met een meervoudig effect. Deze ‘inktformule’ is uitgevoerd in drie varianten: liquid electric metal (intense kleuren met een metallic effect die glanzen als high-shine nagellak), liquid pop satin (toegankelijke tinten die een compromis opzoeken tussen het make-up effect, houdbaarheid en een zijdeglans finish) en liquid velvet nude (lichte romige beigekleuren voor een onopgemaakte maar elegante sixties look). 

Uniek aan de nieuwe Liquid-collectie is dat deze niet alleen bestaat uit draagbare, everyday kleuren, maar deze ook enkele extreem krachtige en intense kleuren bevat. Zo is er Black Matte, een zwarte lipstick die de schaduwzijde van de krachtige vrouw onthult, Oxblood Matte, een chocoladebruin met intens mysterieuze bloedrode accenten, FAB Satin, een sombere, sensuele donkerpaars die doet denken aan fluweel, en Hologlam, een zilveren kleur met een fun holografisch effect. Peter Philips, creatief directeur van Dior Make-Up, koos bewust voor een radicale, compromisloze collectie om zo de onmisbare tegenstrijdigheden in de vrouw te belichten.

Rouge Dior Double Rouge


Twee trends versmelten in één nieuwe lipstickformule: mat en metallic. De tweekleurige punt van de Double Rouge lipsticks maakt een dubbelvoudig kleureffect mogelijk. Waar de rand hoog gepigmenteerd, dekkend en mat is én contourend werkt, vangt de metallic binnenkant het licht op. Een ideale formule voor optisch vollere lippen!

Peter Philips creëerde voor Double Rouge vier kleurfamilies: de rode voor fun en raffinement, de koraalrode voor euforie, de paarse voor elektrische momenten en tot slot de ‘nudes’ die elke vrouw flatteren. De toon van de Double Rouge collectie wordt gezet door vier it-shades in gelimiteerde editie, te weten: Matte Metal (scharlakenrood met een goudkleurig hart), Miss Crush (roze met een parelmoeren hart), Poison Purple (intens paars met een metallic hart van goud en violet) en Jungle Beige (lichtbruin met een helder paars hart).

Het gezicht van Dior Rouge: Nathalie Portman


Gezicht van de nieuwe Dior Rouge producten is rock-icoon Nathalie Portman. Een jonge vrouw; krachtig, glamoureus, ongetemd sensueel, met een rijk donkerpaars op de lippen. De signatuur van Dior.L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten