11 januari 2019

Happy new year, happy new brows!

Om lekker lang in je bed te blijven liggen ‘s morgens, zijn er vast dingen die je geskipt hebt in je ochtendroutine. Misschien ontbijt je wel op school of op je werk in plaats van thuis. En met deze tatoeage kun je nóg langer blijven liggen in je bed.

Om lekker lang in je bed te blijven liggen ‘s morgens, zijn er vast dingen die je geskipt hebt in je ochtendroutine. Misschien ontbijt je wel op school of op je werk in plaats van thuis. En met deze tatoeage kun je nóg langer blijven liggen in je bed.

Als je geen zin hebt om iedere dag zelf je wenkbrauwen bij te tekenen of regelmatig te laten verven, kun je er ook voor kiezen om je wenkbrauwen te laten tatoeëren. Zo hoef je er een tijdje niet meer naar om te kijken.

Maar voordat je deze stap zet ga dan eerst een paar belangrijke punten voor jezelf na! Want het zijn JOUW wenkbrauwen en als het er opzit en je bent niet blij,....Tja🙁

1.WENKBRAUWEN TATOEËREN.

Er zijn verschillende plekken waar je je wenkbrauwen kunt laten tatoeëren. Voordat het allemaal daadwerkelijk gaat gebeuren, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Thuis en op de plek waar je het uiteindelijk laat doen.

2.THUIS VOORBEREIDEN.

Bedenk goed of je je wenkbrauwen wil tatoeëren met permanente inkt. Voor permanente make-up wordt andere inkt gebruikt dan voor normale tatoeages.

Permanente inkt blijft ongeveer één tot drie jaar zitten. Je hebt dan een prachtige basis, maar zult nog wel af en toe je wenkbrauwen moeten epileren. Dat is goed om te weten.

Ook kun je thuis alvast goed gaan zoeken naar hoe je wil dat je wenkbrauwen eruit komen te zien. Google en doe inspiratie op. Zet de mooiste varianten bij elkaar en neem ze vooral ook mee naar de salon waar je het laat doen.

Natuurlijk wil je je wenkbrauwen aan een specialist overlaten. Wat ook niet onbelangrijk is, is om research te doen naar verschillende plekken. Kijk vooral of de salon veel positieve reviews en bepaalde hygiënekeurmerken heeft of niet. Het gaat immers om je wenkbrauwen.

3.BIJ DE SALON.

Als je er eenmaal eentje uitgekozen hebt waar je een goed gevoel bij hebt, kun je een afspraak maken om kennis te laten maken en je wensen door te geven. Neem je inspiratieblaadje mee, maar laat je vooral ook adviseren. Wat vindt de specialist passen bij je gezicht?

Om een goed beeld te krijgen van hoe het eruit zal komen te zien, wordt de gewenste vorm vaak op je gezicht getekend. Ook is het belangrijk om een kleur uit te kiezen die past bij je huidskleur en je haar.

4.DE BEHANDELING.

Vaak plan je een nieuwe afspraak in om je wenkbrauwen echt te laten tatoeëren. In principe worden er allemaal dunnen haartjes getatoeëerd zodat het net lijkt alsof het je eigen wenkbrauwen zijn. In het begin lijkt het allemaal donker, maar dit trekt na een paar dagen weer bij.

5.NA DE BEHANDELING.

Net zoals alle andere tatoeages is het belangrijk dat je je wenkbrauwen goed verzorgt na de behandeling. Probeer je wenkbrauwen in de eerste paar dagen na de behandeling zoveel mogelijk buiten het bereik van water en zonlicht te houden. Zo vervagen ze niet zo snel.

Belangrijk is dat de salon die je uitkiest je haarfijn uitlegt wat precies de plannen zijn en als je nog vragen hebt dat je ze gewoon kunt stellen. Ook als je het ergens niet mee eens bent; vooral je mening uitspreken.

Als je maar met een goed gevoel in de stoel ligt en de deur uit loopt. Het zijn immers jouw wenkbrauwen.

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten