13 december 2018

Mee-eters

We hebben er allemaal last van, maar hoe kom je er van af?

Als je mee-eters nu echt aan wil pakken en je wil ze echt kwijt dan is het belangrijk om te weten wat het precies zijn en waar ze vandaan komen.

Mee-eters zijn in principe verstopte haarzakjes die zichtbaar zijn op het oppervlak van de huid. Ze kunnen ontstaan wanneer verontreinigende stoffen, dode huidcellen, talg en bepaalde bacteriën zich ophopen in de open poriën en zo een verstopping veroorzaken. Als de mee-eter zichtbaar is geworden dan komt het in contact met lucht(zuurstof) waardoor er een reactie ontstaat en dan wordt de mee-eter zwart.

Alles begint met de reiniging, nu je weet hoe mee-eters ontstaan zul je ook begrijpen dat je je huid moet reinigen om verstopte poriën te voorkomen.

2x per dag, zowel s'ochtends als s'avonds.


Nu zie ik je denken; "Waarom s'ochtends dan? Ik heb s'avonds toch al mijn make-up eraf gehaald?"

Hier heb ik 2 antwoorden op:

  1. Niet alleen denken dat als je make-up gebruikt dat je dan alleen s'avonds moet reinigen?!NEE!!!Altijd en iedereen! Dus ook als je geen make-up gebruikt!
  2. S'nachts zijn wij in "ruststand" maar onze huid is juist hard aan het werk. Zo worden er afvalstoffen "naar buiten gebracht" via onze huid. En ook talg komt boven op je huid te liggen (dit kan dus alweer voor verstoppingen zorgen). Dat kun je s'ochtends ook voelen als je met je wijsvinger over de zones gaat van je gezicht.

Dus: als eerste de reiniging!

  1. Gebruik een milde, zachte cleanser die de poriën reinigt
  2. Neem ook regelmatig een stoombad voor je gezicht, omdat de mee-eters vast zitten in je huid, en zo worden ze eerst wat losgeweekt. En krijg je beter resultaat!!
  3. Gebruik ook 1-2 maal per week een diepreinigend masker. Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Mask+ Scrub geeft in vijf minuten uw huid een veilige detox.
  4. Ook is de reinigingsborstel een echte aanrader! Deze borstel reinigt de huid maar liefst 6x efficiënter dan met de handen! De borstel zorgt er ook voor dat mee-eters sneller los komen. De opzetborstels kun je voor jouw huidtype kiezen!, dus ook voor de onzuivere huid!

Goodbye Mee-eters, Hello Beautiful Skin!

Mirané

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten