20 september 2018

Red Hot Chilli Lips

Met nu rood als dé modetrend kleur is de rode lipstick niet weg te denken in onze make-up look!

Rode lipstick is altijd een goed idee. Of je nu een wit shirt en jeans, een zwart jurkje of een bloemenjurk draagt: een rode mond maakt je look helemaal af en fleurt instant je gezicht op.

Maar dan moet het wel perfect aangebracht worden. Hier enkele tips voor mooie rode lippen, want niemand wil lipstick op je tanden of de rode kleur die in de plooitjes van je lippen kruipt. Het zijn slechts enkele beautyblunders waarmee je geconfronteerd kan worden als je kiest voor rode lippen.

Rode lippen in 7 stappen

  1. Met behulp van een tandenborstel scrub je je lippen zachtjes. Zo verwijder je velletjes en stimuleer je de bloeddoorstroming van de lippen. (Er zijn ook speciale lipscrub producten verkrijgbaar.)

  2. Breng vervolgens een laagje lippenbalsem aan ter hydratatie.

  3. Breng eerste een klein beetje foundation aan op je lippen. Zo breng je een soort 'basislaag' aan waardoor de kleur langer op je lippen blijft.

  4. Vervolgens trek je een lijntje met een lippenpotlood in dezelfde tint rood. Zo vermijd je dat de lippenstift in de plooitjes van je lippen kan kruipen en blijft de lipstick netjes binnen de lijntjes.

  5. Breng vervolgens de lippenstift aan. Gebruik hiervoor best een penseeltje. Zo werk je veel nauwkeuriger en blijft de kleur langer op je lippen. Je start in het midden en smeert langzaam naar buiten toe.

  6. Na een eerste laagje, dep je de overtollige lippenstift weg met een doekje. Dan breng je een tweede laag aan.

  7. Maak vervolgens een o-vormig tuitmondje rond je wijsvinger en veeg zo de overtollige lipstick weg. Zo verwijder je alle overtollige lipstick die anders mogelijk op je tanden zou achterblijven.

De kleur rood is er in verschillende roodtinten, van klassiek Hollywoodrood tot oranjerood. Welke kleur kies jij?

Photo by Jakub Gorajek on Unsplash

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten