28 juni 2018

Winactie: Bril & make-up

Een bril doet meer dan je alleen maar beter te laten zien; het is ook een belangrijk fashion-item. Moet je met je makeup rekening houden als je een bril draagt? L’essence geeft antwoord.

Hoe bepaal je de make-up van je klant? Kies je een stijl die completerend is aan de bril, of juist niet?

Ga ten eerste na wat de sterkte van de ogen van de klant is. Er zijn drie mogelijkheden: een leesbril (voor dichtbij te kunnen kijken), een bril voor ‘ver weg’ of een multifocale bril (voor alle ‘afstanden’).

Leesbril

Maakt de ogen groter. Weet dus dat ook het gebied rondom de ogen er groter uitzien, dus ook eventuele vlekjes, lijntjes en rimpels.

Bril voor veraf

Maakt de ogen vaak kleiner. Wees zuinig met het gebruik van een eyeliner; als deze dik is aangezet lijken de ogen nóg kleiner.

Multifocale bril

Bevat zowel plus- als minglazen. Wanneer een klant deze draagt, kan zij alle make-up dragen.

Vorm van de bril

Het montuur van de bril is belangrijk in het bepalen van de make-up. Bij een rustig en eenvoudig montuur mag je heel vrij zijn in het gebruik. Juist die rustige bril zorgt dat de make-up eruit mag springen en ook de lippenstift mag opvallen. 

Bij een druk of zwaar montuur, houd je het bij nude- en aardetinten. Pas eveneens op met lippenstift! Alhoewel… een zwaar montuur is meer in evenwicht met een flink aangezette mond. 

Let op de wenkbrauwen bij een klein montuur. Borstel ze goed in model, maar zet ze niet te stevig of hoog aan. Anders krijg je zo’n vragend gezicht boven de bril. Ook bij een groot montuur moet je goed op de wenkbrauwen letten - laat die mooi meelopen met de bovenzijde van de bril. Houd je van grote brillen, veel make-up en ook nog eens een paar reusachtige oorbellen? Als jij of je klant er gelukkig mee voelt... go ahead.

Winnen!

Maak kans op een leesbril naar keuze!

Draag jij een leesbril? Dan willen wij graag weten wat jouw make-uptips zijn voor leesbrildragende vrouwen. Reageer met jouw beste make-uptips voor leesbrildragers vóór 10 september 2018 naar info@lessence.nl en like L‘essence op Facebook! Wij selecteren vijf winnaars die een prachtig exemplaar van mijnleesbril.nl mogen uitzoeken!*

*voorwaarden: geldt alleen voor deelnemende merken. Door deel te nemen aan deze actie betekent dit dat we jouw naam en mailadres mogen gebruiken om te corresponderen over deze actie. Je bent ouder dan 18 jaar en werkzaam in de beautybranche.

L’essence is uitsluitend voor medewerkers in de beautybranche en is niet bedoeld voor consumenten